Žmonės mėgsta sakyti „Nežinai, tai ir galvos neskauda“. Bet kiek tame posakyje tiesos?

2015 11 24
Pelėsis

rawjus_expert

Ar tikrai neskauda galvos, nes mes nežinome?
Taip pat greičiausiai sutiksite su manimi dėl žinojimo: nežinome ar renkamės nežinoti?
Na kad ir maistas – kuris iš jūsų pridėjęs ranką prie širdies galite pasakyti, kad skaitote etiketes bei produkto sudėtį? O jei skaitote, tai ar žinote, ko ieškote? Dabar nesiplėsiu, nes dauguma tikrai žinome, o ir internete galima rasti sąrašus nuodingų medžiagų, priedų, papildų, kurie dedami i maistą laiko galiojimo prailginimui ar tieisog pagerinti prekinę išvaizdą… Šie produktai kaupiasi žmogaus organizme ir pamažu, bet užtikrintai nuodija limfą, kraują, naikina imunitetą bei sudaro terpę parazitams vystytis. Kuo toliau, tuo aiškiau matau, jog visa sveikata, išskyrus fizines traumas, yra nulemiama mūsų žarnyno veiklos, švaros, funkcionavimo bei bendros būklės. Alergijos? – Limfa / kraujas / žarnynas. Egzemos? – Limfa / kraujas / žarnynas / virškinimas. Vėžys? – Žarnynas / šalinimas / parazitai ir t. t., ir t. t.

Ilgiau ir nevarginsiu jūsų, nes noriu parašyti apie daigus ir jų kokybę – kaip juos pasirinkti, atskirti arba auginti.

Pirmiausiai ieškokime daigų, kurie buvo auginti dirvožemyje.
Prieš pirkdami ne sakykite, ko jums reikia, o klauskite, kokios tai sėklos, kur ir kada pirktos, kas jų tiekėjas, koks dirvožemis, kokia auginimo eiga, na ir visa daugybė klausimų, kurie suteiks visą jums reikalingą informaciją. Teigiama, jog pirmąsias 7 – 10 dienų daigelis yra maitinamas sėkloje esančiomis medžiagomis. Dėl šios priežasties svarbu, jog sėklos ar grūdai būtų organiniai. Kitu atveju medžiagos į daigus patenka jau iš dirvos, vandens arba kitų medžiagų, tokių kaip, sakysime, stiklo vata! Kitas didelis pavojus – tai PELĖSIS! Dėl netinkamų daiginimo sąlygų ne tik ima pelyti dirvožemis, bet pelėsį gali perimti ir daigai. Jei daigai sveiki, bet aplink šaknis jau atsiradęs pelėsis, tokie daigai NETINKAMI VARTOJIMUI!

Prieš keletą dienų nusipirkau neskrudintų, bet lukštentų saulėgrąžų. Užmerkiau jas, ėmė lįsti daigų noselės, sugalvojau sėklas suberti į indą su dirvožemiu… Ir nusivyliau rezultatu. Paskui jau pati sau logiškai ėmiau svarstyti, kodėl toks mažas procentas sėklyčių yra daigios. Pasirodo, jog lukštenimo metu pažeistos sėklos netenka gyvybės, ir tai normalu. Todėl daiginimui dirvoje geriausiai tinka saulėgrąžos su lukštais. Prisiminkite: pirmąsias dienas saulėgrąžas reikia gerai paslėgti, kitaip joms bus sunku išsilukštenti. Arba sėklas sėkite giliau į žemę – tada daigas lukštą „nusibrauks“ ir jis liks dirvožemyje. Daigindami smulkias ir mažutes sėklytes, pradžioje perplaukite jas tekančiu vandeniu, o paskui besikalančius žalius augalėlius saikingai drėkinkite. Paprastai, jei norite nuolat turėti daigų, tai mirkymą pradėkite kas dvi – keturias dienas, priklausomai nuo sėklų, jų mirkymo laiko bei daigumo.

Skanių žalių daigų ir būkime sveiki.

 

Apie autorę: 

Irena Žentalytė, daugelį metų gyvendama JAV, gilino žinias tiek apie žaliavalgišką mitybą, tiek žmogaus dvasingumą. Ji pritaikė savo žinias dirbdama bei kurdama patiekalus viename iš Lietuvos žaliavalgiškų restoranų. Irena veda laidas, webinarus. Ji mokosi Dr. Morse JAV detoksikacijos institute bei žaliavalgiško maisto gaminimo mokykloje Jungtinėje Karalystėje pas pasaulyje gerai žinomą „RAW šefą“ Russell James.

Su Irena susitiksite čia:

 

Čia pateikiama informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija.
Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.
* = required field

Parašykite komentarą

* - privalomi laukai