Žiedinių kopūstų Estofado

Rawjus žiedinių kopūstų Estofado

Gana gaivus patiekalas su daugybe skirtingų skonių dėl įdomaus ingredientų derinio.

Nurodyto kiekio užteks pavalgyti trims žmonėms.

 

Ingredientai:

  •  Žiedinis kopūstas
  •  Salierų stiebai 3 vnt.
  •  Viena didelė morka
  •  Pusė raudonos paprikos
  •  Jūros daržovės 15 g
  •  Saulėj džiovintų pomidorų 40 g
  •  Porą pundelių šviežių petražolių (negailėkit)
  •  Dvi saujelės džiovintų goji uogų (dygliuotojo užekšnio)
  •  Galit įdėti mėgstamų daigų

 

Padažui:

  • Trys dideli avokadai
  • Pomidoras
  • Pusė paprikos
  • Šviežios citrinos sulčių du valg. šaukštai
  • Nerafinuotos sojos padažo du valg. Šaukštai
  • Himalajų druskos pagal skonį
  • Galit įdėti desert. šaukštelį kario prieskonių

 

Pradžioj gaminkite padažą. Kol ruošite estofado, padažas prisisodrins skoniu.

Žiedinį kopūstą sutarkuoti tarka arba trintuvu iki “cous-cous” masės, tik nedarykite tyrelės!

Morką sutarkuokite. Salierų stiebus, papriką, saulėj džiovintus pomidorus smulkiai supjaustykite, petražoles smulkiai sukapokit. Jūros daržoves sausas sukarpykit ir tuomet plaukit ~30 sekundžių.

Visus ingredientus sudėkite į vieną indą, išmaišykite.

 

Padažas:

Viską sutrinkite trintuvu (blenderiu) iki minkštos vientisos masės. Apliekite žiedinių kopūstų estofado ir papuoškite petražolės lapeliu.

 

Lengvų pietų!

* = required field

Parašykite komentarą

* - privalomi laukai