Verde su baziliko padažu

Verde su baziliko padažu

Labiausiai paplitęs būdas valgyti šparagines pupeles – išvirti ir pakepinti su džiūvesėliais.. Mes šias pupeles valgome žalias, svarbu nusipjaustyti kietus galiukus ir gerai sukramtyti.

Šparaginėse pupelėse gausu maistinių skaidulų, mineralų bei vitaminų.

Taigi, siūlome vieną iš greitų ir paprastų patiekalo su šparaginėmis pupelėmis pasigaminimo būdų:

 

Ingredientai ir kiekiai 2 žmonėms:

  • 4 saujos žaliųjų ar kitokių šparaginių pupelių
  • viena romėniškų salotų gūžė
  • 3 avokadai
  • pusė svogūno galvos arba keli lapai šviežių laiškų
  • didelė česnako skiltelė
  • 10 baziliko lapelių
  • žiupsnelis himalajų druskos

 

Kas po ko

Padažą padarykite trintuve. Sudėkite prinokusius avokadus, svogūną, česnaką, baziliko lapelius ir šiek tiek druskos. Trinkite kol pasidarys vientisa minkšta masė.

Romėniškas salotas ir šparagines pupeles išdėliokite lėkštėje ir apliekite pasigamintu padažu.

 

Tai labai lengvi, aromatingi ir nuotaikini pietūs ar vakarienė.

Skanaus!

* = required field

Parašykite komentarą

* - privalomi laukai