Šviežios mėlynės su migdolų pienu

Šviežios mėlynės su migdolų pienu

Migdolų pienui pagaminti reikalingas specialus maišelis ar drobė, tinkanti spausti riešutų pieną / sultis. Kokybišką maišelį galite įsigyti čia.

 

Ingredientai ir kiekiai dviem žmonėms sočiai arba trim žmonėm lengvai pasimėgauti:

  • Vienas puodelis žalių (RAW) migdolų riešutų
  • Trys puodeliai vandens
  • Dar atskirai vandens migdolų mirkymui
  • Dvi porą valandų pamirkytos datulės arba figos (nebūtinai)
  • Galima įberti žiupsnelį vanilės
  • Norint sumalti dvi – tris kardamono sėklas ar / ir cinamono
  • Smaližiams, norintiems desertinio pieno, įdėkite didelį šaukštą medaus

 

Paruošimas:

  • Migdolus užmerkite vandenyje nakčiai ar bent 6 val. Prieš tai patariu juos nuplauti po šiltu vandeniu
  • Nupilkite vandenį nuo migdolų, juos sudėkite į blenderį, įpilkite 1,5 puodelio vandens, datules ar figas, kardamoną, cinamoną ir gerai suplakite.
  • Su spec. maišelio pagalba gerai išspauskite riešutus
  • Į išspaustą pieną supilkite likusį 1,5 puodelį vandens, įdėkite medaus (jei norite beu mėgstate), vėl suplakite. Viskas!

 

Taip padarytas pienas gali išsilaikyti šaldytuve 3-4 dienas.

 

Į sveikatą

 

* = required field

Parašykite komentarą

* - privalomi laukai